Optical Fiber Fusion randen en de toepassingen daarvan

   Door Colin YaoWhat is optische vezel fusion splicing?

Glasvezel fusion splicing is een gelaste verbinding gevormd tussen twee optische vezels. Fusion splicing is een permanent, laag-verlies, hoge sterkte gezamenlijke vergelijking met andere tijdelijke samenwerkingsverbanden, zoals een mechanische splice. Optische vezel fusie splits spelen een cruciale rol in de optische netwerk.

De Ideale Fusion Splicing Process

Het doel van vezel splicing fusie is het creëren van een gezamenlijk met een minimum insertion loss nog met mechanische sterkte en lange termijn betrouwbaarheid die de vezel zelf wedstrijden.

De ideale proces van fusie splicing moet snel, goedkoop en vereist niet dat dure apparatuur. Maar in werkelijkheid de fusie splicing proces moet trade-offs tussen de verschillende toepassingen en eisen. Bijvoorbeeld voor onderzeese telecommunicatie, op lange termijn betrouwbaarheid is het belangrijkste doel voor een fusie splicing.

De voordelen van Optical Fiber Fusion Splicing

Er zijn andere benaderingen voor het koppelen van vezels zoals glasvezel connectoren en mechanische splitsen. Vergeleken met deze twee, fusion splicing heeft vele voordelen zoals hieronder beschreven.

1. Fusion splicing is zeer compact

2. Fusion splicing heeft de laagste insertion loss

3. Fusion splicing heeft de laagste terug reflectie (optisch rendement verlies ORL)

4. Fusion splicing heeft de hoogste mechanische sterkte

5. Fusion splicing is permanent

6. Fusion splicing bestand is tegen extreem hoge temperatuurschommelingen

7. Fusion splicing voorkomt dat stof en andere verontreinigingen uit het invoeren van de optische pad

Soorten Fusion Splicing

Fusion splicing milieu en toepassingen kunnen grofweg worden onderverdeeld in drie soorten: 1. Veld splicing 2. Factory splicing en 3. Laboratorium splicing.

Een belangrijk voorbeeld van het veld splicing is de vergadering van onderzeese fiber kabels aan boord van schepen fiber inzet. Het voorbeeld van de fabriek splicing kan de montage van glasvezel passieve apparaten zoals een WDM. Een voorbeeld van laboratorium splicing wordt gedaan door onderzoekers fusie splicing de nieuwste vezels ontwikkeld om hun verenigbaarheid met de bestaande standaard vezels test.

Fiber fusion splicing houdt concepten uit de vele onderwerpen met inbegrip van optische golfgeleider theorie, warmte-overdracht, materiaalkunde, werktuigbouwkunde, stromingsleer en meer.

Inleiding tot de Fusion Splicing proces

De belangrijkste stappen die in optische vezel fusion splicing kan worden samengevat als het volgende.

1. Glasvezel strippen

De glasvezelkabel jasje wordt verwijderd en vervolgens de vezel polymeer coating is gestript met glasvezel strippers.

2. Fiber klieven

De vezel is gekloofd met gespecialiseerde tool genaamd fiber hakmes. Er zijn twee soorten glasvezel hakmes bestaan: hoge precisie vezel hakmes voor single mode applicaties en veld hakmes voor multimode-toepassingen. Een spiegel zoals bijna perfecte einde gezicht wordt bereikt door het splitsen van dit proces.

3. Fiber aanpassing

De vezels zijn zijdelings op elkaar zijn afgestemd voor stap motor in een fusie Splicer. Dit kan betekenen dat het draaien van de vezels in polarisatie handhaven vezel splitsen.

4. Fiber lassen

De vezels worden vervolgens verwarmd met elektrische boog of andere methoden om verzachting de vezel glass punt van en dan beide vezels worden samengeperst tot een solide gezamenlijke vorm.

5. Insertion verlies schatting

De invoeging verlies wordt geraamd op basis van de fusie de kwaliteit en de afmetingen.

6. Trek spanning sterkte testen

De fusie is trekken bewijs getest bij het openen van de fusie Splicer dekken.

7. Splice bescherming met fusie splice mouw

De fusie Splice gewricht is dan beveiligd met een krimpkous met een stalen buis kracht lid te vormen binnen een solide en betrouwbare vezel joint.Colin Yao is een expert op glasvezel communicatie-technologieën en producten. Meer informatie over gepantserde glasvezel kabel, glasvezel kabel gepantserd, gepantserde Corning Fiber over Fiber Optics Te koop Co website .