Metal Casting Molds, Ingot Mold, And Cold Mold Informatie

   Door Kent KleinCasting mallen zijn een essentieel onderdeel van het metaal gieten proces zal worden gebruikt om het uiteindelijke resultaat vorm. Bijna alle metalen gietstuk methoden zullen gebruiken een soort schimmel. De standaard mal zal bestaan uit een hoofd te bieden en sleept dat bij elkaar heet een fles. De schimmel zelf kan worden vervaardigd van verschillende materialen, afhankelijk van de casting methode.

Meeste mallen worden gemaakt van latex, fiberglas, zand, en zelfs metaal. Zand mallen zijn het meest populair sinds Sand Casting gewoonlijk wordt gebruikt in kleine huis gieterijen. In permanente Mold Casting, wordt de mal gemaakt van metaal. Meeste mallen kan worden gebruikt over en weer, maar niet allemaal. Zeker de metalen mallen kan meerdere keren worden gebruikt zonder verlies van een kwaliteit van het eindproduct. Echter, mallen gemaakt met zand of andere materialen niet hebben een zeer lange houdbaarheid. Dit is niet algemeen gezien als een enorm probleem slechts een kleine ergernis, omdat mal maken relatief goedkoop is en gemakkelijk.

Maakt niet uit welk materiaal de matrijs is gemaakt van het fundamentele constructie is vrijwel hetzelfde. De molding vak heet de kolf die een hoofd te bieden, de top, en sleep, de bodem. U zult dan vul de kolf met de molding materiaal en plaats dan het origineel in de mal. Dus, als je wilt een klein metalen olifant gegoten, zal je een origineel van de olifant meestal gemaakt van klei, was, hout of zelfs metaal in de sleep van de kolf. Als dit wordt gedaan in het zand u de kolf ram totdat het zand stevig is verpakt rond het origineel. De top van de kolf, het hoofd te bieden wordt dan bovenaan en meer molding materiaal gegoten inch De hele fles wordt vervolgens geramd trilde of ervoor zorgen dat alles is verpakt in mooi en strak.

Wanneer de molding materiaal droog is, haal je de kolf en zorgvuldig splitsing van de mal te halen de oorspronkelijke, in dit geval de kleine olifant. Nu, als je ervoor wilt zorgen dat er een aantal lege ruimtes in de cast om vervolgens worden afgewerkt u kernen plaats in de mal. De kernen zijn gemaakt van zand of wax.

Het type van de gebruikte schimmel is sterk afhankelijk van de aard van de casting, legering, en de complexiteit van het patroon te worden uitgebracht. Metalen mallen hebben weinig gebruik in kleine gieterijen, tenzij je van plan bent gieten veel kleine metalen olifanten.

In sommige gevallen, pre-mallen gemaakt kan worden gevonden in hobby winkels of via vennootschap gieten bedrijven. Meestal, pre-en-klare mallen worden gebruikt in miniatuur gietstukken. Veel individuele metalen wielen voorkeur aan hun eigen mallen maken want het is goedkoop en kunnen ze meer controle over het eindproduct gieten.

Metaal gieten omvat verschillende sets van vaardigheden en het maken van schimmel is een van deze vaardigheden. Mold maken is een waardevolle vaardigheid voor metalen wielen als het zo is erg belangrijk om het gietproces. Niet alleen worden gebruikt in metalen mallen gieten gieten maar ook in andere types. Resin gieten en andere plastic gieten vereist een schimmel ook. De kolf kan worden gemaakt van hout, metaal, en in sommige gevallen die speelgoed bouwstenen, we weten allemaal het type. Zolang de kolf kan houden de schimmel materiaal totdat het droogt het kan worden gebruikt.

Elke metalen wiel moeten leren hoe je een mal in plaats van te vertrouwen op anderen te maken. Its niet alleen over de onafhankelijkheid, maar over geld besparen ook. Het maken van uw eigen schimmel is gewoon cheaper.Go naar Metal Casting Zone om uw gratis ebook over Metal Casting krijgen op Metal Casting. Metal Casting Zone Metal Gieten heeft ook Molds Forum, Gieten Molds Blog en een metalen gietstuk Blog met dagelijks nieuws over Metal Casting. U kunt zoeken Metal Casting Zone op www.metalcastingzone.com .