Computer Reparatie Tips: How to Use Windows Schijfcontrole

   Door Chancer ReeseIf u ooit nodig voor het testen van de functie van uw harde schijf, dan moet u leren hoe u deze geweldige vrije schijfruimte controle programma te gebruiken die bij uw Windows-systeem …

Ik hou van Schijfcontrole. Eerlijk, ik. Als een computer support specialist met meer dan 18 jaar ervaring, ik vaak gebruik moest maken van deze geweldige weinig nut. Its vrij krachtig, werkt op alle versies van Windows en het beste van alles is gratis omdat het wordt geleverd binnen Windows.

Dus wat is het?

Schijfcontrole is disk-controle en diagnose-instrument dat u kunt gebruiken om uw harde schijf te testen. Het kan ook worden gebruikt reparatie problemen op magnetische media, harde schijf en diskettes.

Waarom Schijfcontrole?

Itsa zeer makkelijk te gebruiken programma en zelfs de meeste niet-technische persoon kan leren hoe het te gebruiken. Het kan snel vaststellen schijf meest voorkomende fouten. En ik heb melding is geïnstalleerd als onderdeel van Windows dus het is altijd beschikbaar. Als je kunt opstarten in Windows, dan kunt u het programma.

Hoe te gebruiken in Windows 98/98SE/Me:

1) Sluit alle programmas.

2) Klik op de “Start” knop.

3) Ga naar Programmas

4) Ga naar “Accessoires”

5) Klik op “System Tools”

6) Selecteer “Schijfcontrole”

7) Nu zoekt en selecteert u de schijf die u wilt (C: check \).

8) Controleer de “Standaard” radio knop.

9) Controleer de “Automatisch Fix Errors”

10) Klik op “OK” te lopen.

Hoe te gebruiken in Windows 2000/XP/Vista

1) alle programmas sluiten voordat u begint.

2) Klik op de knop “Start” dan op “My Computer”.

3) Klik met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt scannen en klik vervolgens op “Eigenschappen”.

4) Nu klik je op het “Tools” tab top van pop-up venster.

5) Klik op “Check Now” in het “foutcontrole” sectie.

6) Controleer de “Automatisch Fix Errors”

7) Klik op “OK” te lopen.

Testen Opties in Windows 98/98SE/Me:

Standaard: Deze optie in feite alleen controleert bestanden en mappen voor Windows systeem fouten. Dit is goed voor routine-onderhoud controles.

Grondige: Deze optie wordt niet vaak gebruikt vanwege de tijdsdruk. Dont Check “grondige” tenzij u de machine kunt laten draaien zonder onderbreking gedurende enkele uren (2 op grotere stations) of een overnachting. Im geen grapje.

Grondige wordt gebruikt voor wanneer je harde schijf met ernstige problemen alleen. Als u uw drive voor eventuele materiële schade, controle “grondige” en selecteer vervolgens klikt u op “Systeem en Data Areas”

Testen Opties in Windows 2000/XP/Vista:

De “Standaard”-functie in de oudere versie is nu de standaard. Gewoon met een klik op “Automatisch Fix Errors”

Om een grondige scan gebruiken om te controleren op zowel systeem en fysieke fouten, moet u ook controleren “Scannen en repareren van beschadigde sectoren.”

Om Schijfcontrole in Windows 2000/XP/Vista je programmas hebben gesloten, of je houdt krijgt een foutmelding, “Disk controle niet kon worden uitgevoerd omdat exclusieve toegang tot het station …”

Als dit blijft gebeuren dan indien mogelijk de computer opnieuw opstarten en druk op “F8” na de PC van de logo, maar voordat Windows wordt gestart. Deze laat u in Windows “Safe Mode”. U kunt Schijfcontrole nu maar wees gewaarschuwd het zal twee maal zo lang, maar geeft je dezelfde resultaten.

Schijfcontrole Tests:

Na verwerking moet u een pop-up venster met de resultaten van uw test krijgen. Het is belangrijk te kijken naar is “Bytes in slechte sectoren”. Dit toont het aantal bytes die zijn gemarkeerd slecht of in feite onbruikbaar voor opslag. It is normaal om een klein aantal bytes in slechte sectoren (minder dan 100.000).

Maar meer dan dit of een toename van het aantal teken in de tijd wordt voor het bijhouden van uw dossier back-ups up to date en besparing voor dat grotere, betere harde drive.Sick van de computer van hoofdpijn? Moe van geld te verspillen aan dat “de computer guy”? Om meer te snel en gratis oplossingen voor uw probleem leren PC, bezoek http://www.fixcomputerproblemsguide.com. Hard Drive Crashed? Reparatie of Rescue Elke Hard Drive. Van Chancer Reese, uw Small Office-Tech Diva .