toe te kennen aan Vinyl Records-Part One


   Door Robert BensonOne element van de steeds veranderende muziekindustrie is dat de verkoop van grammofoonplaten is toegenomen en dat deze audio schatten zijn nog steeds in vraag. In ons tijdperk van digitale producten en downloads, zijn er nog steeds miljoenen mensen die liever het geluid en de ervaring van vinyl platen. In dit artikel deel twee, is let onderzoeken hoe een persoon kan vaststellen hoeveel een bepaalde record waard is.

Er zijn vele factoren en variabelen die een rol spelen, of het kopen of verkopen records. De indeling van een recordis zeer subjectief en omdat geen twee mensen rang de record hetzelfde, veel problemen ontstaan wanneer verkopen nieuwe en gebruikte vinyl.

De waarde van een record is, en dit is het in een heel simplistische manier is wat iemand bereid is om een andere persoon of bedrijf betaalt voor het record. Maar er zijn vele andere variabelen die moeten worden beschouwd als een waarde die op een record, het let kijken naar hen

Er is een algemene misvatting dat, omdat een record is oud, dat het waardevol is. Integendeel, een aantal records die zijn slechts een paar maanden oud hebben meer waarde dan sommige die 50 jaar oud. En, terwijl het juist is dat sommige bands en artiesten zijn meer gegeerd en commando een betere wederverkoopprijs, is de toestand van de record voorop, of het record is een week oud of zeventig jaar oud is; leeftijd is niet een bepalende factor, maar voorwaarde is.

Er zijn verschillende methoden voor de indeling van dossiers en helaas is er geen standaarddat iedereen gebruikt. Maar let kijken naar een van de meer algemeen aanvaarde indeling van methoden, die is in de “RockinRecords” Price Guide, geschreven door vooraanstaande autoriteit van de genres; Jerry Osborne. Bij deze methode wordt het verslag krijgen een bepaalde rangten aanzien van hun toestand, hier zijn de kwaliteiten:

Mint (M) – een absoluut record perfect op elke manier te zorgen voor een kleine smet of gebrek, zou dit record worden beschouwd Near Mint, dat is de hoogste rang gebruik gemaakt van de in de Osborne gidsen record prijs en wat de prijzen in de record gidsen weerspiegelen.

Very Good (VG) – records in deze voorwaarde moet een minimum van visuele of audio-onvolkomenheden die geen afbreuk doen aan uw plezier en luisterplezier. U ziet wellicht een plus of min na deze rang.

Good (G) – Vanuit een praktisch oogpunt, kan dit betekenen rang het record is een goed genoeg kopiëren naar een gat in je verzameling te vullen totdat je kunt zorgen voor een beter exemplaar. Dit record zal tonen duidelijke tekenen van slijtage en spelen helemaal door zonder skipping.

Osborne legt uit wat u kunt verwachten met de volgende formule. Voor zeer goede staat, wordt het record waard 25-50 van de Near Mint prijs vermeld in zijn gidsen. For Good, figuur 10-25 van de munt in de buurt van prijs gegeven in zijn gidsen. Een andere veelvoorkomende fout is dat mensen nemen de prijs in de gidsen, de rang het record en dan niet downgradevoor de gebreken en de conditie kwesties.

Een ander verwarrend aspect van deze methode is dat sommige gegevens kunnen worden opgenomen als VG of VG-of VG-of NM-. Maar wat is precies de persoon die de indeling van het record betekenen met deze notaties? Is het voor de goede orde, de mouw, de LP jas of de plaat zelf? U kunt zien waarom deze manier van sorteren kan heel verwarrend zijn voor iemand die net beginnen een record collectie.

Osborne stelt ook een punt tien indelingsschema en sommige vinden dat dit systeem zorgt voor een meer nauwkeurige beschrijving van het record dan de munt, zeer goed, goede schaal. Hier is de schaal:

10-Mint

9 – Near Mint

8 – beter dan VG, maar minder dan NM

7 – VG

6 – beter dan goed, maar minder dan VG

5 – Goede

4 – beter dan arme, maar minder goed

3 – Slecht

2 en 1 – waarom zou je deze toe te voegen aan een verzameling?

Ik verkies de tien puntsschaal, omdat het enkele van de verwarring elimineert en zorgt voor een betere omschrijving dan VG_ of VG of G-. Een belangrijke factor die Osborne benadrukt wordt om eerlijk te zijn over de conditie en kwaliteit, betekenis passen dezelfde standaard die het record die u wilt kopen of verkopen als je de verkoper of koper zou willen geven. Maar, en dit gaat samen met de aanbeveling van Osborne, is een TRUST factor. U moet nemen en vertrouwen erop dat de persoon die de rang van de plaat is eerlijk en zal verantwoordelijk worden gehouden voor de rang.

Maar alleen omdat een record visueel niet acceptabel is kan betekenen speelt op die manier, dus moet men rekening mee houden ook. Dus als je het kopen van een record kunt u ook vragen of hij de rang dat zij is gegeven speelt. Een lange tijd geleden, die twee gingen samen, maar het lijkt erop dat we weg hebben gekregen van.

Een ander element in het proces van sorteren, en ik heb dit gezien op verschillende manieren gedaan, is de toestand van de LP jasje, foto mouw, inserts en liner notes. Sommige verkopers geven je twee stemmen, een voor de record en een voor de andere elementen. Er zijn enkele zeer waardevolle albumhoezen en foto mouwen (van 45 toeren platen) en deze moeten ook worden geboekt in de verkoopprijs of de waarde van een vinylplaat.

Zoals u kunt zien, is dit een grijs gebiedbij de aankoop en verkoop van vinyl en een die zeer subjectief is. Voorwaarde is de belangrijkste factor bij het kopen en verkopen vinyl en bij het kopen van records die u moet in staat zijn een betrouwbare verkoper te vinden en na te gaan welke methode ze gebruiken tot de rang wat ze te koop hebben. En, zoals eerder vermeld, het record prijs gidsen staan de prijzen voor de records in de buurt van mint condition, zodat moet worden gehouden. Uiteraard dit alles kan een beetje verwarrend voor een beginner, maar een beetje gezond verstand en het onderwijs kan helpen een eventuele koper in hun streven om toe te voegen aan hun collectie.

In het tweede deel zullen we bespreken een aantal andere belangrijke elementen die verder gaan in het vinden van wat de waarde is voor een vinyl record.Author Robert Benson schrijft over rock / pop muziek, vinyl verzamelen en exploiteert http://www.collectingvinylrecords.com, waar u kunt afhalen een kopie van zijn e-boek genaamd “De fascinerende hobby van vinyl Record Collecting.” Laat uw administratie beoordeeld op http://www.vinylrecordappraisals.com

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.