Sneaky Sound System Behaalt Verrassende Succes als een onafhankelijke groep


   Door Peter RuppertAt een keer proberen om het te maken als een onafhankelijke band zou zeer zeker een ramp voor elke groep. Vandaag de dag is dat niet langer het geval. De wijdverspreide succes van de Australische basis dansgroep Sneaky Sound System punten zeker aan het feit succes kan onafhankelijk worden bereikt. De groep, die bestaat uit chef songwriter Black Angus, Peter Dolso op gitaar, Jono Sloan op bas, Connie Mitchell op zang, Mc Double D en Felix Bloxsom op drums, is snel op weg een van de populairste handelingen in de wereld. In het najaar van 2007, Sneaky Sound System bracht het huis van de awards voor Best Dance Release en Doorbraak Artiest op de 2007 ARIA Music Awards.

Gezien nederige begin van de group, hun snelle stijging naar roem is ronduit verbluffend. Angus McDonald, beter bekend als Black Angus, met Daimon Downey partner in 2004 vast te stellen wat zou het begin van de groep. Sterker nog, ze ging zelfs zo ver dat zij hun eigen platenlabel te stellen. Na Peter Dolso de groep gevoegd, het trio het opzetten van een atelier voor de nieuw opgerichte Whack opnamen in en snel het bijnaam “The House of Whack.” Bijna onmiddellijk begonnen zij hun eigen unieke mix van muziek. De eerste release groups, “Hip Hip Hooray” oogstte al snel de aandacht van de lokale radiostations en djs. Het duurde niet lang, had de hit single kreeg de status van een cult-hit.

Een echte keerpunt voor de band kwam toen Mc Double D en Angus de gelegenheid gehad om Connie Mitchell, die eerder uitgevoerd met Primary voldoen. Connie ging op de zang voor zelf de nieuwe bands-titled debuut album uit te voeren. “I Love It”, de Funky House Music getinte eerste single, snel omhoog geschoten op de hitlijsten, met een piek op de # 5 plek op de Australian Dance Chart. Follow-up singles ook goed gepresteerd, met “Tonite Only”, een remix, slaan de # 1 plek op de ARIA Club Chart. Sinds die tijd heeft debuut Sneaky Sound System album weg naar platina in Australië te bereiken.

In de afgelopen jaren heeft de groep verder te winnen roem en bekendheid. In 2006 traden ze als opening act voor Robbie Williams en zijn ook uitgevoerd tijdens de 2007 Australische tour van Scissor Sisters. In 2007, het succes van de wijdverspreide group verdiend ze zes nominaties voor ARIA Music Awards. Dit was het grootste aantal nominaties van alle Australische kunstenaar gedurende dat jaar. Bovendien, de benoeming van de groups gematched het record voor de meeste nominaties, die ooit waren ontvangen door een onafhankelijke kunstenaar. Naast deze nominaties, Sneaky Sound System ontving ook een nominatie voor Fav Band op het Australische Nickelodeon Kids Choice Awardsdatzelfde jaar.

Het lijkt zeker dat Sneaky Sound System is het hoofd in de richting van niet alleen succes in Australië, maar over de hele wereld. De groep heeft ondertekend, een internationaal platencontract dat zorgt voor de vrijlating van hun muziek niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar rond de globe.Click voor meer informatie over Sneaky Sound System Funky House Music!

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.