LCD-televisie – de laatste in het bekijken van


   Door Roberto SedyciasLiquid Crystal Display heeft alles te maken flat panel tv-technologie. De technologie van liquid crystal display is doorgedrongen ons dagelijks leven in alledaagse dingen zoals horloges, mobiele telefoons, rekenmachines, computermonitoren en hoge definitie televisie. Het gebruik groeit snel en de verkoop van LCD-TV zullen naar verwachting 4 miljoen meer dan in Amerika alleen.

Er zijn een aantal duidelijke voordelen van LCD-panelen ten opzichte van andere vormen van display-technologieën. Ze zijn slanker en nauwelijks verder gaan dan 3,5 “ in de diepte. Deze zijn ook lichter en beste van alles wat ze trekken minder stroom – slechts ongeveer 60 van de stroom verbruikt door plasmaschermen. LCD televisies doen spuwen niet elektromagnetische golven die schadelijk zijn.

Er zijn nadelen natuurlijk – kijkhoek is beperkt, contrast ratio is beperkt en tijd van elkaar respons kan zorgen baren. De grootste van alle frons wordt veroorzaakt door de prijs. Hoewel het valt maar toch aanzienlijk hoger is dan de plasma-tegenhanger.

LCD-schermen bestaat voornamelijk uit vellen van gepolariseerde glazen platen – twee in getal. Een vloeibare kristallen oplossing is ingeklemd tussen deze. Deze vloeibare kristallen zijn zeer specifieke oorzaken die hen op te treden als luiken die open of buitengesloten toetreding van licht als het nodig is, afhankelijk van stroom van elektrische stroom. Deze stroom die door de vloeibare kristallen wordt geregeld door spanning die tussen de glazen platen toegepast via de elektroden die transparant zijn. Deze vormen een netwerk met rijen op een richting van het panel en kolommen aan de andere kant die de pixels of beeldpunten.

Wat zijn deze vloeibare kristallen? Materie kan gevonden worden in drie staten – vast, vloeibaar en gas. Toch zijn er stoffen die bestaan in een staat die noch vloeibaar, noch vast op een bepaald punt van de tijd. Het gedrag van deze moleculen is ook vreemd. Ze houden hun oriëntatie zoals die in een solide en toch zijn ze shuffle rond toegang tot diverse functies, zoals de moleculen van een vloeistof. Dus deze vloeibare kristallen kunnen worden genoemd noch vast noch vloeibaar hoewel ze meer van een affiniteit voor dit laatste hebben – dat is de vloeibare toestand.

Er zijn verschillende soorten vloeibare kristallen met elk zijn verschillende eigenschappen. Die worden gebruikt in LCD-panelen worden genoemd Nematic-fase vloeibare kristallen. De moleculen zijn gerangschikt in een bepaalde manier met onderscheidend patroon.

LCD-display systemen zijn twee soorten – passieve en actieve matrix. De eerste is ingewikkelder, produceert de beste fotos en dus ook de prijs ook omhoog gaat. Tijdens de fabricage slecht-pixels vormen een ernstig probleem. Ontelbare controleren transistoren zijn vereist op het glas ondergrond aan elke sub-pixel controle. Een typisch wide screen panel vergt 3,1 miljoen transistors. Ieder een defecte transistor kan niet worden vervangen en staan bekend als dode of stuck pixels. Als een permanent uit dan een zwarte vlek zal laten zien en als het dan op een witte vlek zal laten zien. Als het kruisen een aantal de gehele eenheid zal moeten worden weggegooid.

Het was tijdens het begin van 2000 `s dat platte LCD-panelen nam de tv-markt van de typische CRT` s. De basis van de technologie is gebaseerd op de eigenschappen van gepolariseerd licht. De dunne semi vloeibare kristallen gel opgesloten tussen twee dunne platen gepolariseerd is onderverdeeld in pixels.

Er hectische activiteit om de technologische moeilijkheden overwinnen om de set betaalbaar te maken. Dus de LCD TV is betaalbaar aan de headlines van success.This artikel hit kan worden geraadpleegd in het Portugees van het artikel gedeelte van de pagina www.polomercantil.com.br / tv-lcd.php Roberto Sedycias werkt voor www.PoloMercantil. com.br

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to LCD-televisie – de laatste in het bekijken van

  1. Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding layout. cpanel reseller | reseller web hosting |