kunnen IT-en Saas Live zonder elkaar ?


   Door Alp KabatepeIntroduction

SaaS (Software-as-a-Service) is een snel groeiende manier van het leveren van zakelijke toepassingen in bedrijven. Vandaag zijn er meer dan 120 leveranciers van oplossingen in meer dan 40 zakelijke gebieden, variërend van sales force automation op de boekhouding, het beheer van web development verzending.

Aanvankelijk SaaS beroep op kleine en middelgrote bedrijven die werden beïnvloed door de mensen de middelen en het niveau van de benodigde investeringen door grote softwareleveranciers. Echter, een recent Forrester onderzoek bleek dat SaaS is niet langer alleen een SMB spelen; grote bedrijven tonen grote interesse in SaaS. Ongeveer 15 van SMB en Enterprise bedrijven in heel Noord-Amerika en Europa zijn al gebruik van een of meerdere SaaS-oplossingen. Het tijdperk van de het schip op een cd, de belasting op een server enterprise software is voorbij

Zijn populariteit groeit omdat bedrijven kunnen worden up and running in een kwestie van weken niet jaren, lopende kosten zijn voorspelbaar en business units kunnen elimineren afhankelijkheid van IT

Toch was de eerste golf van SaaS goedkeuring gedreven door de eindgebruikers, niet. Volgende golf moet een eind-gebruiker en IT-bericht.

Waarom is I.T ongemakkelijk over SaaS?

Om vele redenen is het korte antwoord. Misschien wel de grootste van alle is de waargenomen verlies van gezag, de controle of het belang, omdat de rest van het bedrijf zouden kunnen by-pass helemaal IT.

Het zou ook nog andere zorgen, veiligheid, naleving, integratie met andere systemen en de rest.

IT-leiders willen zorgen voor hun teams worden beschouwd om waarde toe te voegen aan de bedrijven die zij ondersteunen, in plaats van de hindernis dat hun collegas moeten springen om dingen gedaan te krijgen. Ze hebben hun werk aangepast aan de bedrijfsstrategie en doen alles om te voorkomen dat wordt geassocieerd met een andere niet of te laat IT-project.

Begrijpelijk ze zich bedreigd voelen dat ze nog eens als anderen maken een puinhoop van een SaaS-uitvoering zal worden verweten. Terecht, want er zijn veel gevallen zijn waar zaken vooruit ging en begon met behulp van een SaaS-oplossing zonder zelfs maar met deze actie alleen voor integratie of ondersteunende diensten vraag 6 maanden langs de lijn.

Waarom I.T moet volledig Embrace SaaS

De rol van I.T verandert snel. Lang verdwenen de dagen wanneer “het voeren van de lichten op” gerechtvaardigd bestaan. Business wil meer en ze willen het sneller. Outsourcing en offshoring hebben gemengde resultaten in overeenstemming met het bedrijfsleven vraagt.

Een conventionele CRM of ERP-implementatie vergt aanzienlijke middelen te definiëren business requirements, ontwerpen, ontwikkelen, testen, verwerven hardware-en netwerkinfrastructuur, exploiteren, ondersteuning en natuurlijk project te beheren het hele ding. Kosten steevast overschrijden begroting. Termijnen worden gemist mijlpalen. Gebruikers strijd om vast te stellen nieuwe manieren van werken. Meer dan 50 van de projecten mislukken op uitkeringen op tijd of de geplande ROI. Deze cyclus begint opnieuw tijdens belangrijke upgrades en releases. Vaak kleine, maar belangrijke veranderingen te wachten totdat ze kunnen worden geconsolideerd in de volgende release

Aan de andere kant, SaaS uitvoering plaatst een sterk dalende vraag op de meest waardevolle IT-middelen die kunnen hun inspanningen op het verzekeren van een snelle configuratie en implementatie nadruk die momenteel in staat stelt hun bedrijven om meer zaken sneller te winnen en tegen lagere kosten.

Geen behoefte om te kopen of te huren hardware. Veiligheid is gezorgd. Heb je genoeg systeem en database administrators met de juiste vaardigheden? Nou ja, who cares? Its al voor u gedaan. Betrouwbaarheid? De meeste gevestigde SaaS-oplossingen bieden uptime van 99 of hoger. Er is geen behoefte aan extra back-up opslag. Iemand anders zorgen over het ontwerpen en ontwikkelen van verbeteringen en upgrades of het behoud van dure programmeurs of deskundige ondersteunend personeel.

Software-as-a-Service waarmee bedrijven hun waardevolle middelen te gebruiken op de vereenvoudiging van bedrijfsprocessen, het opbouwen van interfaces naar andere systemen en vooral op een goede change management. Investeringen kunnen worden doorgesluisd naar verbetering van de gebruikerservaring en de goedkeuring en elimineren inefficiënte oplossingen.

Met een zorgvuldige planning en uitvoering, de uitvoering van een SaaS-business applicatie binnen het bedrijf is veel sneller. Samenwerken met het bedrijfsleven zullen helpen IT af te schudden zijn labels alsknelpunt,traagofunsupportive.

Een SaaS inzet voor ongeveer 100 gebruikers duurt 2-3 maanden op te zetten en kosten 250.000 meer dan 4 jaar met inbegrip van upgrades. ROI van meer dan 100 zijn gemeengoed. Dit is overtuigend in vergelijking met de conventie van 1 miljoen aangepaste interne applicatie-ontwikkeling of verpakt in software-implementatie, die een orde van grootte besparingen en voordelen Dont levert start verschijnen onder de 12 maanden.

Act Now – Aanbevelingen

IT moet behandelen als SaaS on-premise implementaties – samen te werken met de business eisen vast, herontwerp van bedrijfsprocessen, het selecteren van verkopers om er zeker van integratie en aanpassing vermogens van de behoeften kunnen voorzien, en zakendoen motiveringen voor nieuwe projecten.

Maar ook moet aanpassen aan de unieke aspecten van SaaS als het denken over:

– Re-bijscholing. Dit is een duidelijke win-winsituatie voor zowel de IT-team-leden en de onderneming. Afgestapt van de traditionele infrastructuur vaardigheden en ondersteuning model voor business analyse en project management aanzienlijk verhoogt de waarde van IT-add en krijgt het personeel dichter bij de mensen die het streven van de onderneming.

– Contracten. IT-afdelingen ervaren met ISV-en outsourcing contracten zullen worden in een betere positie dan de meeste zakelijke gebruikers om te onderhandelen met SaaS-leveranciers, maar extra overwegingen van toepassing. Omdat SaaS-oplossingen zijn meestal down voor onderhoud en upgrades, moeten bedrijven aangeven of de SLA betrekking heeft op de totale downtime downtime of alleen buiten geplande downtime van de vendors ramen. Bedrijven moeten ook overwegen gegevens eigendom kwesties. Zorg ervoor dat je je data terug gratis op het einde van de relatie, en zorg ervoor dat je gegevens kunt krijgen stortplaatsen als nodig is voor back-up of Analytics.

– Integratie. Dont het wiel opnieuw uitvinden. Veel leveranciers bieden voorverpakte integraties systemen zoals Oracle, SAP en Siebel, waaronder een aantal integratie-as-a-service aanbod. Vraag de verkoper de klant referenties voor integratie te bieden en te leren van hun fouten en successen. Ook gebruik maken van online communities ontwikkelaar als u vragen hebt. Het belangrijkste is erachter te komen of de oplossing van het type van integratie moet u voordat u een aankoop beslissing te nemen kan ondersteunen. De meeste klanten die weve gesproken met zijn niet te doen integratie in real-time, maar doen nachts of wekelijkse updates plaats.

– Aanpassingen. In tegenstelling tot on-premise of uitbestede software waar je zelf de code en hebben volledige vrijheid te wijzigen. Maar ontwerpen en testen kan lang duren, behoeften hoge vaardigheden en draagt een aantal risicos. Met SaaS je bent beperkt tot de customization tools blootgesteld door de verkoper, add-on oplossingen en aangepaste scripts die de verkoper ondersteunt. SaaS-applicaties te configureren zijn minder dan de verpakte applicaties meeste ondernemingen lopen in huis, maar wijzigingen kunnen worden uitgevoerd en zeer snel getest. That is vaak een zegen in vermomming, omdat het bedrijf krachten om standaard processen gebruiken in plaats van middelen te investeren in aanpassingen die geen echte waarde hebben.

Samenvatting

SaaS zal goed zijn voor een steeds groter deel van de IT-implementaties. Het zal veranderen het profiel van vaardigheden die IT heeft voor het afleveren en operationele overhead te verminderen. Een strategie om SaaS nemen zal een intern programma om het te veranderen organisations.Alp is een internationaal ervaren senior executive met een track record van succesvolle creatie van IS strategieën en levering van wereldwijde / regionale / lokale IS oplossingen en change management programmas. Hij is de Professional Services Director voor Xenogenix, toonaangevende Britse CRM Consultants .

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.