Het heden en verleden van Computers


   Door Roberto SedyciasComputer (computador) is een toestel die gegevens in overeenstemming te manipuleren met een lijst van instructies. Het is een soort systeem voor de verwerking.

Vandaag de computer (computador) is geworden onmisbaar in elk huishouden en komt in tal van fysieke vormen. De eerste moderne computer werd ontwikkeld in het midden van de 20e eeuw, hoewel het concept van de computer (computador) en diverse dergelijke machines bestonden vóór. Het begon eigenlijk in 1837, toen “De Analytical Engine”, de eerste volledig programmeerbare mechanische computer, is ontworpen door Charles Babbage.

De eerdere versies waren groot en volumineus en gebruikt een hele kamer. Het toestel maakte deze computer (Electronic Delay Storage Automatic Calculator) was een van de eerste computers die kunnen de uitvoering van de opgeslagen programma architectuur. In vergelijking met hen, moderne computers (computador) hebben kleine geïntegreerde schakelingen en zijn veel beter in termen van capaciteit en snelheid en nauwkeurigheid. Vandaag `s tinier versie kan zelfs passen in uw pols horloge en worden gevoed door het horloge batterij. Personal computers zijn te vinden in bijna elk huis vandaag en in diverse vormen. Ze zijn in feite de iconen van het informatietijdperk.

Wat maakt computers (computador) zeer veelzijdig en te onderscheiden van andere apparaten is dat het kan worden geprogrammeerd. Een rekenmachine kan alleen, berekenen net zoals een wasmachine kan alleen wassen, maar een computer kan worden geprogrammeerd om elke vorm van werk te doen. Software programmas zijn een lijst van instructies die kunnen worden opgeslagen en uitgevoerd door de computer.

Een algemene computer (computador) heeft vier grote afdelingen, de rekenkundige en logische eenheid of ALU, de controle-eenheid of CU, het geheugen en de interface voor input en output apparaten. Deze onderdelen van de computer met elkaar verbonden door bussen. De ALU-, controle-eenheid, registers, en de interface voor input en output apparaten zijn gezamenlijk bekend als de centrale verwerkingseenheid of CPU. De Vroege CPUs gebruikt worden samengesteld uit verschillende afzonderlijke componenten, maar sinds de 1975; de CPUs worden gebouwd op een enkel geïntegreerd circuit, de microprocessor.

De ALU is voor rekenkundige en logische bewerkingen van de computer, terwijl de controle-eenheid is voor de leiding van de verschillende onderdelen van een computer (computador). Haar taak betreft het lezen en interpreteren van de instructies van de programmas een voor een en om te zetten in signalen voor het bedienen van andere delen van de computer.

De eerdere versie van de computer (computador) gebruikt magnetische kern geheugen, maar vandaag is vervangen door de halfgeleider geheugen. De belangrijkste geheugen van Computer is verdeeld in twee delen, RAM of Random Access Memory en ROM of alleen-lezen geheugen. RAM-geheugen kan worden geschreven en op elk moment lezen door middel van CPU-commandos. Aan de andere kant is vooraf geladen ROM met software en gegevens die nooit verandert, en het kan alleen worden gelezen door de CPU.

I / O-hardware wordt door middel van die een computer (computador) kan informatie te ontvangen van de buitenwereld en ook stuurt de resultaten. Vaak input apparaten zijn het toetsenbord en de muis. Hoewel de gemeenschappelijke output-apparaten zijn monitor en printer. Er zijn een aantal apparaten die dienen als zowel de input-en output-apparaten, zoals harde schijven, optische schijven, diskettestations, enz.

Internet heeft literaire veranderde ons leven. Vandaag mensen kunnen zoeken in alle soorten informatie over diverse onderwerpen, reclame voor hun bedrijf of producten die informatie doorgeven aan een grote groep mensen en nog veel meer doen alleen met een paar klikken van de muis. Of u wilt een nieuw huis zoeken of de prijzen van de nieuwste mobiele of vul uw college vorm of lees het laatste Harry Potter-boek, alles kan worden gedaan op het internet via uw computer te vergelijken.

Met toename van computers (computador) en het gebruik ervan, een toenemend aantal beroepen waarbij computers ontwikkeld. Computer-gerelateerde beroepen omvat Elektrotechniek, Telecommunicatie Nanoscale engineering engineering, Software engineering, Web design, desktop publishing en Optische engineering.This artikel kan worden geopend in het Portugees van het artikel gedeelte van de pagina www.polomercantil.com.br / computador-pc. php Roberto Sedycias werkt voor www.PoloMercantil.com.br

This entry was posted in Computers and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.