Finding Quality Vinyl Records Online-Het is makkelijker dan je denkt


   Door Robert BensonWhile cd-verkoop blijft dalen en de muziek Consumenten gaan “digitale,” er is een audio-formaat dat heeft doorstaan door alle andere formaten die verondersteld werden te brengen aan haar ondergang. Als we lezen over de heropleving in de productie en verkoop van vinyl platen (maximaal tien procent van vorig jaar), waarvan sommige nog steeds veronderstellen dat het vinden van vinyl is een moeilijk proces.

En hoewel de bakstenen en mortelwinkels kunnen sluiten tot winkel, een nieuwe boulevard voor vinyl liefhebbers is gekomen op de voorgrond, de online platenwinkel.

Uit de grote doosonline retailers, zoals Music Stack, Gemm, Netto Muziek, ebay en zelfs naar de kleine onafhankelijke dealers zoals vinylcollective.com, diversevinyl.com, heydj.com en nog veel meer, het vinden van de kwaliteit van nieuwe en gebruikte grammofoonplaten is geworden vrij eenvoudig.

Ik sprak met Lorie Beshara exploitant en eigenaar van een kleine vinyl website genaamd BackToVinylRecords.com over dit fenomeen en het plezier die ze krijgt van, niet alleen de muziek, maar deze historische formaat ook.

“Ik heb al de verkoop van vinyl platen sinds het jaar 2000, maar ik heb het verzamelen van vinyl voor altijd,” aldus Lorie. “Ik groeide op in een familie van muzikanten en ik heb een grote liefde en waardering voor alle soorten muziek. In feite, mijn moeder was een zanger met een aantal van de all-time greats waaronder Ted Weems, Artie Shaw en Les Brown, onder anderen. Mijn vader was een zeer bekende drummer (op een bepaald moment werd hij benoemd tot de drummer van het jaar) en hij produceerde ook een band genaamd Fuse. heb ik nog een paar van mijn oude Mother records, ik kan mezelf niet doen om deel te met die. ”

Lorie Ik vroeg of ze de eerste 45 rpm, dat ze gekocht herinnerde.

“Oh my, ja, de eerste 45 ik kocht was” Surfer Girl “van de Beach Boys, toen ik veertien jaar. Ze waren erg populair en ik hield van het geluid,” herinnerde Lorie.

Ze hield aan al haar records en besloot ze te gaan in zaken online verkopen van gebruikte vinyl dat ze heeft opgelopen door de jaren heen vanaf garage verkoop, verkoop immo, tweedehandswinkels en wat ze kan vinden lokaal. Maar voordat ze geopend www.BackToVinylRecords.com, moest ze de beste methoden van het schoonmaken en sorteren records onderzoek.

“Sommige van de records zijn zo vuil, maar zal zeker spelen grote zodra ze worden schoongemaakt een beetje. Dus ik deed uitgebreid onderzoek over de optimale wijze te reinigen en rang hen,” aldus Lorie.

Na het uitproberen van verschillende methoden, heeft Lorie ontdekte een eenvoudige, maar zeer effectieve manier, het schoonmaken van de registers heeft ze te koop.

“Elke record wordt zorgvuldig gereinigd met behulp van een UPI Record Cleaning Machine met geïoniseerd water, dat helpt elimineren statisch. Ook trekt al het stof, vuil, olie en menselijke nicotine uit de administratie”, aldus Lorie. “Then I dry the records with a microfiber cloth.”

We spraken over de zeer subjectief en lastig onderdeel van de indeling van vinyl platen.

“Ik ben zeer, zeer kieskeurig over mijn indeling en vooral dus met een zeldzame en waardevolle record,” gedetailleerde Lorie. “Alle records I sell zijn, niet alleen professioneel gereinigd, maar ik heb ook” play grade “ze (voor de 45s speel ik de rang Akant) en ik hou van luisteren naar de oude muziek. Ik dan nemen Goldmine Grading Standaard voor hen en geven de koper een duidelijke indicatie van de kwaliteit van een record. Ik rang conservatief en de toestand van het album cover (voor 33-rpm) of de 45 rpm record mouwen zijn ook rekening gehouden. Ik gebruik Jerry Osborne s “Cyberguides,” (dat is een real-time wekelijkse update van zijn RockinRecords Prijs Gids) Gemm of Musicstack gage aan hoe een bepaald record kan worden voor de verkoop en gecombineerd met de voorwaarde, ik nagaan hoeveel ik zal worden de verkoop van het record voor. ”

Naast BackToVinylRecords.com website, Lorie verkoopt ook haar records op eBay.

“EBay is een geweldige optie, heb je een gerichte koper die op zoek zijn naar precies wat u verkoopt”, aldus Lorie. “Het is ook een geweldige plek om zeldzame en ondergewaardeerde platen te vinden. En we verkopen 45s uit alle genres, van big band, blues en country tot folk, gospel, rock en alles daar tussenin.”

Maar Lorie en haar man hebben ook opgenomen een nieuw concept met de dossiers die Dont pass haar strenge indeling van beleid. Zij hebben de “Rock N Roll Coaster Beverage , een snelle verkoop nieuwigheid geschenk.

“Deze 45 rpm bierviltjes maken grote giften en conversatie stukken,” voegde Lorie. “We nemen een onspeelbaar Oldie, jas in een dikke acryl hoogglans afwerking, een kurk steun toe te voegen en ze passen in een bar of huiskamer. Records Deze worden gebruikt, zodat de etiketten mogen tekenen van slijtage en geringe afwijkingen vertonen, maar dat is hun charme. ”

In een muzikale arena gevuld met duizenden online retailers pitching grammofoonplaten, is het verfrissend om een kleine Mam Pop vinden “winkel, waar je niet alleen kunt vinden kwaliteit vinyl platen gebruikt, maar zijn persoonlijke service, een uniek cadeau-optie en een muziek – minnaar dat de herinneringen die we allemaal van onze gekoesterde muziek format.Author Robert Benson waardeert schrijft over rock / pop muziek, vinyl verzamelen en exploiteert http://www.collectingvinylrecords.com, waar u kunt afhalen een kopie van zijn ebook genaamd “De fascinerende hobby van vinyl Record Collecting.” Contact Robert op robert@collectingvinylrecords.com

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.