Doelen stellen en bereiken SMART Goals


   Door Imran Rahman “De reis van duizend mijl begint met een stap.” ~ Lao Tzu

Inderdaad, doet het.

Het begint ook met weten waar je naartoe wilt. Immers, kunt u zoveel stappen als je wilt en loop je hele leven zonder ergens te komen, omdat je Dont hebben een bestemming. Zodra we een bestemming kiezen, niet alleen kunnen we beginnen met het hoofd in de goede richting, zijn wij ook in staat om in kaart te brengen onze nauwkeurige pad dienovereenkomstig.

Als de instelling goed, doelen als markers. Ze stellen ons in staat vast te stellen waar we zijn op onze reis op een bepaald punt. Ze helpen ons sturen onze richting in het leven, zodat we voortdurend kunnen worden in de richting van de bestemming wij voor onszelf kiezen.

Doelen zijn uiterst belangrijk omdat ze dienen als een centraal punt voor onze ondernemingen. Ze stellen ons in staat om te kiezen wat we geloven het meest belangrijk voor ons en gaan na het met al onze wil en macht.

De eerste stap in het bereiken van een doel is om te weten wat uw doel is.

Zo eenvoudig als dit ook mag klinken, de waarheid van de zaak is een doelwit kan niet worden getroffen als het niet bekend is. Nu dat we allemaal kunnen zien op het belang van het stellen van doelen, het let gaat een laag dieper, het stellen van doelen is gewoon niet genoeg is, moet het hele proces van doelen stellen worden gedaan op een bepaalde manier.

Mijn grootste mentor, Timothy Krupa, eenmaal gedeeld met mij, “Succes is niet bepaalde dingen te doen, is het doen van dingen op een bepaalde manier.”

Niets is dichter bij de waarheid met het aankomt op het stellen van doelen. Net doelen zal geen bereik je hen en op hun beurt ertoe leiden dat u een succes geworden. Het is het proces waarbij je over het instellen en het bereiken van doelen die na verloop van tijd garanderen uw succes.

Er zijn vele aspecten van de instelling en het bereiken van doelen. Naar mijn mening S.M.A.R.T. goal setting geeft de essentie van de aspecten die het belangrijkst zijn om met succes te gaan over het instellen en het bereiken van doelen.

Wanneer de doelstellingen zijn in overeenstemming met de SMART model, kunnen de resultaten zijn fenomenaal. S.M.A.R.T. doelen bestaan uit de volgende vijf aspecten:

S Specifieke

M Meetbaar

Een alsof

R Realistisch

T Tijdige

Staat u mij toe verder uit te werken op elk van deze cruciale aspecten van SMART goal setting.

Specifieke

“Als je specifieke dingen gebeuren.” Art Sobczak

Vaagheid zal nergens krijg je als het gaat om te weten waar je naar toe wilt in het leven. Het belangrijkste aspect bij het vaststellen en het bereiken van doelen wordt specifiek. Simpel gezegd, de meer specifieke uw doelen zijn, hoe duidelijker je richting voor de toekomst.

Wanneer een doel eenduidig en definitief, laat het een persoon te concentreren op de taken bij de hand op een veel efficiëntere manier. Het helpt ook een duidelijke omschrijving van de loop van de maatregelen die zij zullen moeten nemen. Na verloop van tijd, dit duidelijke-heid is zeker te vertalen in resultaten.

Bijvoorbeeld, een doel, zoals “Ik wil meer geld te verdienen, zou” vertalen in “Ik ga om meer geld te verdienen door zich een expert in Internet Marketing” in overeenstemming met zijn specifieke.

Meetbaar

Je kunt niet beheren wat je niet kunt meten. ” Anoniem

Wanneer iets is meetbaar, het beheersbaar is. Door te weten wat er precies moet gebeuren, kunt u gaan over het hele proces op een efficiënte en systematische wijze. Door specifiek te weten wat je na kunt u ook zeker te weten wanneer het uiteindelijk wordt bereikt.

Meetbare doelen laten een vooruitgang op te sporen en te bepalen waar men staat op een bepaald punt. Deze verantwoording kan een persoon om hun aanpak te wijzigen totdat een bepaald doel is bereikt. Naar aanleiding van ons voorbeeld van hierboven, zouden we het volgende toevoegen aan ons doel willen meer geld te verdienen, “Ik ga naar 10.000 dollar per maand verdienen door zich een expert in Internet Marketing.”

Doen alsof

Handelend alsof betekent gewoon dat je moet denken, voelen, en handelen alsof het doel dat u wilt bereiken is reeds bereikt. Nu kun je zeggen: Maar hoe? Ik weet het niet! ”

Handelend als uitdagend zal zijn op de eerste plaats omdat het intellect constant zal proberen om erop te wijzen dat je nog niet hebben bereikt je doel, maar na verloop van tijd zal het gemakkelijker en eenvoudiger.

Wanneer u doen alsof uw onderbewustzijn accepteert uw nieuwe gedachten, gevoelens en acties als de normale toestand van de geest voor je. Dit zal u toelaten om acties die je anders niet zou uitvoeren.

Handelend alsof alles over geloof en overtuiging. Het is over uw geloof in de onzichtbare en het geloof in jezelf dat je in staat zal zijn om uw doel niet uit wat er nodig is te bereiken.

Immers waarom zou alsof zo uitdagend als u zeker weet dat u uw doel anyways zal bereiken?

Als het gaat om ons voorbeeld te verdienen 10.000 dollar per maand door zich een expert in Internet Marketing, die optreedt als zou bestaan te krijgen in het gevoel van vragen en het beantwoorden van vragen zoals, hoe zal ik mijn financiën als ik verdiende 10.000 dollar per maand ? Hoeveel zou ik doorbrengen en wat zou ik uitgeven aan? Hoeveel zou ik opslaan? Hoeveel zou ik weer investeren in mijn bedrijf? Zou ik koop een nieuwe auto? Zo ja, welke kleur, bouwjaar, merk, en model?

Het zou ook overwegen en te onderzoeken welke seminars zou ik gaan voor Internet Marketing? Hoe zal ik voortdurend opleiden mezelf te blijven boven op de meest recente informatie in mijn vakgebied? Wat zou mijn dag tot dag schema eruit?

Hoe zou ik bijdragen aan anderen? En de lijst kan gaan en op Hoe meer je nadenken over je toekomst als het al hier, hoe sneller je in staat zullen zijn om het te bereiken.

Realistisch

Je doelen moeten realistisch genoeg voor u om te geloven dat u in staat zullen zijn om ze te verwezenlijken. Je bent veel meer kans zich te committeren aan het bereiken van een doel als het geloofwaardig voor u in uw gedachten. Realistisch betekent niet noodzakelijkerwijs makkelijk, moeten in plaats daarvan het doel zeker zorgen dat u actie ondernemen die je zet uit je comfort zone.

U ziet, als je blijft doen wat je hebt gedaan, zul je blijven krijgen wat je hebben krijgt. Wanneer u een doel dat zich uitstrekt wat u overwegen de norm voor je, je groeit door te doen wat je normaal niet zou doen.

Als je een doel van 30 pond te verliezen in een week ingesteld, wordt u alleen teleurgesteld toen de week voorbij is. Het zou veel realistischer zijn als u uzelf drie maanden om hetzelfde doel te bereiken.

Na ons voorbeeld te verdienen 10.000 dollar per maand door zich een expert in Internet Marketing, zou u willen wetenschappelijk onderzoek, indien het mogelijk is om een dergelijk bedrag te verdienen en wat zou je moeten leren te trekken deze uit te schakelen. U zult ook willen vragen jezelf, kan ik foto van mezelf maken van dit gebeuren? Als het antwoord nee is, aan te passen aan wat je doel is geloofwaardig voor jou.

Als het antwoord ja is, dan is het tijd om naar de laatste stap van SMART doelen stellen.

Tijdige

Het is zeer cruciaal belang dat u uw doel een tijd of datum element. Zonder een tijd of datum aspect, is het niet mogelijk om een specifiek genoeg doel om u op te treden ten aanzien van haar vervulling hebben.

Mensen zijn gewoontedieren. Bijna altijd zullen we blijven doen wat we altijd hebben gedaan. Door het instellen van een termijn of datum op ons doel, zijn we veel meer kans om actie te ondernemen. U bent ook in staat om uw doel te splitsen in kleinere stukjes te breken door het hebben van een einddatum in het achterhoofd.

Na ons voorbeeld te verdienen 10.000 dollar per maand door zich een expert in Internet Marketing, zou u een tijdsbestek toevoegen door herformuleren het doel als volgt:

“Ik verdiende 10.000 dollar per maand door zich een expert in Internet Marketing precies een jaar na vandaag.”

Dus, als je doel is meer lezen, haarSMART versie zou worden, “ik zal lezen boeken en artikelen over gezondheid en financiële voorspoed een uur per dag, vier dagen per week.”

Final Thoughts

Tot slot, met doelen is gewoon niet genoeg. We moeten een systematische aanpak voor het bereiken van onze doelstellingen.

Zoals we kleinere doelen te bereiken, wordt het gemakkelijker en eenvoudiger te stellen en gaan na grotere doelen. Het is ook essentieel dat je schrijft je doel af en na het ergens zodanig dat je zult zien dat ten minste twee keer, drie keer per dag. Een uitstekend idee, dat ik gebruik, is om je doelen af te drukken en post-it uw douche na het lamineren van de pagina. Dit zal zeker zorgen dat u kijkt naar hen consequent elke dag.

Ik wil graag eindigen dit artikel met een absoluut briljant citaat gevonden in best verkopende Stephen Coveys boek, The Seven Habits of Highly Effective People:

Zaai een gedachte, oogst een actie; een actie zaaien, oogsten een gewoonte, tonen een gewoonte, oogst een karakter; zeug een karakter, oogst een lot. “Imran Rahman is een jonge ondernemer, inspirerende spreker en auteur woont in Tampa, FL. Zijn diepste passie in het leven is het aandeel van de exacte wetenschap van het creëren van resultaten en het bereiken van dromen. Hij schrijft momenteel voor Dream Manifest wekelijks op succes, gezondheid, financiën en relaties .

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.