Batch File Compare – Automatiseer Routine Jobs


   Sam MillerAnatomy van een batchbestand. Een batch-bestand bevat een reeks opdrachten voor een computer besturingssysteem. Batch-bestanden zijn zo genoemd vanwege hun vermogen om een batch-of bundel commandos samen in een enkel bestand die anders zouden moeten individueel worden uitgevoerd. Batch-bestanden zijn meestal gemaakt voor commando sequenties waarvoor de gebruiker kan hebben herhaald behoeften. Gemeenschappelijk gebruik van batch-bestanden zijn voor het verwijderen van een reeks bestanden, hardlopen nutsvoorzieningen en verplaatsen van bestanden. Zodra een batch-bestand wordt uitgevoerd its gelezen door een shell-programma dat uitvoert regel voor regel. Een batch-bestand is iets wat lijkt op een shell-script in UNIX willen. OSs Batch-bestanden zijn intelligent genoeg om beslissingen te nemen en voert vluchten alleen als er een bepaalde voorwaarden bestaan of Dont bestaan. Bepaalde batch-bestanden is bekend dat ze opdrachten uitvoeren die niet beschikbaar zijn onder DOS.

De meest gebruikte batch-bestand is AUTOEXE.bat dat is een eenvoudige boot bestand laadt die elke keer als MS-DOS start en bevat een lijst van commandos gebruikt om een programma op de MS-DOS draaien. De meest apt vergelijking zou zijn met een snelkoppeling op het bureaublad in Windows welke programmas draait. Hoewel uit gedateerd zijn batch-bestanden nog steeds gebruikt door systeembeheerders voor het automatiseren van routinematige processen. Hoewel batch-bestanden basisprogramma stroom ondersteuning opdrachten als IF en GOTO ze zijn on-geschikt voor algemene programmering. Met een enkele commando batch-bestanden kunnen lanceren een programma in de gewenste configuratie, alsmede een bijbehorende programma te starten, zoals een tekstverwerker te starten zodra de belangrijkste programma draait. Sophisticated batch-bestanden bestaat die in staat zijn het laden van een deel van het programma in een bovenste geheugen / uitbreidbaar geheugen zodat in conventioneel geheugen voor nutsbedrijven te lopen.

Oefenterrein voor jeugdige virus schrijvers. Batch-bestanden zijn geworden van een script kiddie favoriet vanwege hun eenvoudige syntaxis en lage bedrag van de kennis van programmeren vereist. Lachte op door de geavanceerde virus schrijvers voor hun eenvoud, batchbestand virus kan veroorzaken enorme schade zeer snel. Gelukkig batchbestand Dont virussen verspreiden, tenzij gekopieerd naar een andere computer.

Batch File vergelijken. Bestand vergelijken is de geautomatiseerde vergelijking van bestanden of mappen die er in een bestand systeem. De meest gebruikte bestanden vergelijken programmas zijn diff en CMF. DFF bestanden toont de wijzigingen per lijn en tegenwoordig die zij hebben ontwikkeld om binaire bestanden bevatten. Bestand vergelijking instrumenten werken door het vinden van de langste gemeenschappelijke Sub Sequence (LCS). Wat LCS wezen doet, is het probeert om een nieuwe volgorde te vinden van twee sets van punten een zodanige wijze dat de nieuwe volgorde kan worden verkregen door het schrappen van bepaalde items uit de twee oudere sets.

Bepaalde andere programmas gebruik maken van de Langste Toenemende sub volgorde om onderscheid te maken tussen twee bestanden. Bestand vergelijken van software zoals Active bestand vergelijken, samenvoegen en Win Meld kunt vergelijken, samenvoegen en synchroniseren van bestanden. Active File vergelijken heeft een ingebouwde File manager waarbij u twee mappen, bestanden kopiëren of laden bestanden kunnen vergelijken voor verdere werkzaamheden. WinMerge heeft een flexibele editor met syntax highlighting, regelnummers en woord wrap.If u geïnteresseerd bent in batch-bestand te vergelijken, check deze website voor meer informatie over bestand vergelijking .

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.