Leer de geschiedenis van Spanje, alvorens een bezoek


   Door Clinton MaxwellYou zullen willen kennis van de geschiedenis van Spanje en de Spaanse cultuur hebben als je van plan bent over de besteding van een aanzienlijke hoeveelheid tijd in het land en, vooral, als u zal wonen. U zult beter begrijpen huidige politieke en economische toestand van de countrys, evenals de cultuur van haar burgers. Verder kan inzicht in de geschiedenis helpen u genieten van reizen naar Spanje nog veel meer.

Het Iberisch schiereiland is de thuisbasis van verschillende groepen in verschillende tijden in de geschiedenis Spain, met inbegrip van de Romeinen en Moren. Als u reist, zie je de invloed van deze groepen, met name in de gebouwen en architectuur stijlen. U kunt deze invloed in de resterende area kastelen, oude forten en kerken, waarvan sommige tonen een combinatie van verschillende stijlen.

Op een gegeven moment, was Spanje het meest dominante land in Europa en, dankzij de politieke veranderingen en een toename van het toerisme is het weer een van de sterkste landen wat betreft politiek en economie. Jammer genoeg heeft het een periode van achteruitgang en dictatuur voordat het weer een sterke natie.

Wat waren de meeste gebieden in oude geschiedenis, was het grootste deel van het gebied dat nu bekend staat als Spanje geregeerd door het Romeinse Rijk. De Moren bezet het grootste deel van het gebied na het Romeinse rijk afgenomen, en vele kastelen en muren gebouwd door de Moren nog steeds te zien in diverse Spaanse steden. Tot het jaar 1000, was er een moslim invloed. Vanaf deze tijd tot de veertiende eeuw, was er voortdurend gevechten tussen de christelijke en islamitische groepen waarbij oorlogen, opstanden en invallen.

Tijdens de vijftiende eeuw onder het bewind van Ferdinand en Isabella, de koninkrijken Aragon en Castilië verenigd en Spanje politiek verenigd, religieus en economisch. Het was in deze tijd dat werd uitgeroepen tot het katholicisme staatsgodsdienst. Elke moslims die niet bekeren tot het katholicisme werden verdreven uit het land. Het was tijdens deze tijd dat Columbus begon zijn beruchte exploratie en ontdekt de Nieuwe Wereld. Het goud en zilver gevonden draaide Spanje in een van de machtigste landen. De Habsburgers regeerde tijdens de zestiende en zeventiende eeuw, en de Bourbons regeerde tijdens de achttiende eeuw.

In de jaren 1930, Spanje kende een burgeroorlog tussen de rechtse en linkse groepen elkaar vechten om de macht. Uiteindelijk is de nationalisten aan de macht onder Francisco Franco die regeerde tot zijn dood in 1975. Gedurende deze tijd van oorlog en dictatuur, had Spanje in economisch en in status gedaald. Het herwonnen economische kracht gedurende de jaren 1960 en 1970 te wijten aan een verscheidenheid van bedrijfstakken, waaronder toerisme. Prins Juan Carlos nam de troon na Franco gestorven en nog steeds de regels vandaag. Franco leidde Spanje van dictatuur naar een democratie en keerde terug aan een van de sterkste landen in Europa in termen van economie en politiek.

Spanje is verdeeld in zeventien verschillende regios, allemaal uniek cultureel en geografisch, die kan worden gezien in cultuur, levensstijl en taal. Je zal beginnen om deze verschillen zo zie je reizen over de hele country.Clinton Maxwell regelmatig pennen nieuwsverhalen op gebieden met betrekking tot Spanje en feestdagen. Zijn bijdragen over de geschiedenis van Spanje worden gepubliceerd op zijn site .

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam